POČNITE SA PRIMENOM ODMAH: Šest super saveta za skidanje MASNIH NASLAGA sa stomaka

Ovih saveta se, uglavnom, pridržavaju dijabetičari, a mogu biti izuzetno korisni za sve.

Gojaznost
Pixabay.com

Ravan stomak obično je kombinacija više faktora: pravilne ishrane, fizičke aktivnosti i zdravih navuka. Salo na stomaku može povećati rizik od razvoja drugih bolesti, kao što su kardiovaskularne, pa je sužavanje obima struka i stvar dobrog zdravlja.

Leto se bliži, a ovih 10 navika mogu vam pomoći da se osetite mnogo lakđe i vitkije.

1. Ubacite vlakna u doručak

Vlakna nas čine sitim i znatno doprinose normalnom funkcionisanju našeg digestivnog trakta. Vlakna će vam pomoći ukoliko imate gasove i nadimanje u stomaku. Zato bi bilo poželjno da dodate vlakna svom doručku. Na primer, možete u jogurt dodati kašiku čija semenki i 13g iseckanih jagoda. Osim toga možete dodati šoljicu ovsenih pahuljica ili kašiku mlevenog lanenog semena.

2. Sedite na ivici stolice

Sedenje na ivice stolice aktiviraće vaše trbušnjake i pomoći da imate dobro držanje.

3. Jedite više ribe

Ribe bogate omega-3 masnim kiselinama, posebno losos, osim što štite vaše srce i krvne sudove mogu pomoći u bržem skidanju sala sa stomaka. Omega-3 masne kiseline podstiču metabolizam, dok istovremeno daju osećaj sitosti. Uvrstite ribu u vaš meni – nećete osećati glad, a možete doprineti dosta svom zdravlju.

4. Jedite bademe za užinu i koristite ekstra devičansko maslinovo ulje

Ove namirnice bogate su zdravim mastima. Biće sjajan izbor ukoliko želite da ostanete u fit formi, a da ne ossećate glad.

5. Smanjite so

Studija koju su sproveli američki nutricionisti pokazala je neverovatnu činjenicu da 75% ljudi pati od hronične dehidratacije. Verovatno ste čuli da treba smanjiti unos namirnica sa visokim sadržajem natrijuma i soli. Veće količine natrijuma izazivaju jači osećaj žeđi koju osećate. Preporučuje se da dnevni unos natrijuma bude ispod 2 000mg, a umesto soli možete koristiti limun i druge začine.

6. Jedite 20 minuta

Brzo gutanje hrane povećava šanse za nadimanje zato što se tako unosi više vazduha u sistem organa za varenje. Preporučuje se sporije žvakanje i gutanje hrane, sa razmakom od 3 do 4 sata između obroka. Neredovna ishrana, preskakanje obroka, gladovanje i slično mogu znatno poremetiti vaš metabolizam i dovesti do drugih problema, poput insulinske rezistencije.