LOŠA VEST ZA BILDERE: Pogledajte šta se dešava sa vama ako KOMBINUJETE TERETANU I SEKS (VIDEO)

bodibilder
pixabay.com

Manje "treninga" u krevetu i više treninga u teretani može poboljšati neke stvari...

 

Tužna vest za bildere i fitness frikove – ejakulacijom se gubi testosteron koji je neophodan za izgradnju muskulature.

Ima li istine u ovoj teoriji?

Studija objavljena u “Archives of Sexual Behaviour” govori kako je sedmodnevna apstinencija podigla nivo testosterona, ali ne zadugo. Nakon izvesnog vremena testosteron je pao ispod nivoa na kome je bio prvog dana apstinencije.

Druga studija donosi podatak da je čovek nakon apstinencijije od 3 nedelje, ejakulacijom vratio nivo testosterona na početni nivo. Razlika u nivou testosterona navodno nije uticala na mišićne performanse, piše britanski Metro.

Presudan uticaj na formiranje mišića ipak ima odabir vežbe i njene repeticije i inteziteta. Dodatni faktori su i odmor i ishrana. Da ne govorimo o neizostavnom istezanju.

Svakako treba iskoristiti činjenicu da je nivo testosterona najviši ujutru i da je jutarnji trening prevencija gubljenja testosterona tokom dana. Neaktivan čovek izgubi tokom dana 30 odsto testosterona. Taj procenat se može znatno smanjiti ako trenirate ujutru.

Zaključak je jasan – Nivo testosterona nije presudan faktor u izgradnji željene muskulature, ali svakako može ubrzati i olakšati put do cilja.

 

“Luckily fitness” Jutjub kanal detaljno objašnjava šta se dešava sa vašim telom usled previše ejakulacije:loading...