Položaj kreveta u spavaćoj sobi je NEIZMERNO VAŽAN, a evo kako UTIČE NA VAŠE ZDRAVLJE!

spavaća soba
pixabay.com

Prema feng šuiju položaj kreveta je neizmerno važan.

  

Da bismo odredili gde je optimalan položaj vašeg kreveta, prema intuitivnom feng šuiju, najbolje je stati na ulazna vrata spavaće sobe i okrenuti se prema unutra.

Najbolji položaj koji se može zamisliti je dijagonalan položaj u odnosu na vrata, sa zidom što bliže začelju kreveta, a ako je to nemoguće onda neka spavač ima dobar pogled na vrata kad leži u krevetu. Isto tako bilo bi dobro da pogledom može bez naprezanja obuhvatiti celu sobu.

Spavanje iza ormara ili paravana, gde uopšte nemamo pogled na vrata i ne vidimo ko nam ulazi u sobu, nikako ne donosi dobru i zdravu energiju.

Isto tako treba izbeći položaj direktno nasuprot vrata, koji se u Kini zove “položaj mrtvaca”. Neće takva pozicija odmah dovesti do neke smrtonosne bolesti, ali će doprineti nesanici i nervozi, a nakon nekoliko godina spavanja u takvom položaju može uzrokovati i ozbiljnije zdravstvene probleme.

Takođe, vrlo je loše spavati tako da su nam vrata iza glave. Ipak, najgora moguća opcija je kad nam se krevet u kojem noću spavamo nalazi nasred sobe. To je mesto gde se prepliću doslovno sve energije koje dolaze iz raznih smerova, i to vrlo nepovoljno deluje na san, ali i na stanje celog organizma.loading...