Pored toga što narušava zdravlje, hrkanje vam uništava i seksualni život

U studiji sprovedenoj na 1.000 ispitanika, baveći se pitanjem kako hrkanje utiče na različite aspekte života,otkriveno je između ostalog i kako ono deluje na seksualni život. Studiju je sponzorisala danska kompanija koja proizvodi Asonor sprej koji sprečava hrkanje.

Istraživanje je pokazalo da hrkanje može da vam uništi ljubavni život. Više od jednog u deset parova je navelo da je hrkanje imalo negativan uticaj na njihovu vezu, bilo zato što su previše umorni za seks od nedostatka sna, ili zato što nalaze da je hrkanje njihovog partnera odbojno.

Čak četvrtina ispitanika je navela da često napuste spavaću sobu kako bi mogli bar malo da se naspavaju u nekoj drugoj prostoriji zbog hrkanja njihovog parnera, dok se skoro polovina partnera raspravlja zbog hrkanja najmanje jednom nedeljno, kako prenosi Dejli Mejl.

Kada je u pitanju navođenje partnera da prestane sa hrkanjem, verovatno ste čuli da pomaže zviždanje, coktanje, okretanje i slične metode. Međutim, istraživanje pokazuje da najčešće primenjivana metoda podrazumeva udaranje laktom u rebra, sa tim da su žene direktnije u ovim metodama od muškaraca.

Koliko frustrirajuće hrkanje može da bude pojedinim osobama pokazuje i činjenica da je jedan od deset ispitanika u nekom trenutku gurnuo partnera sa kreveta u pokušaju da ga navede da prestane sa hrkanjem.