Posle OVOG saznanja više nikada nećete baciti LJUSKE OD CRNOG LUKA

Crni luk
pixabay.com

Iako crni luk već ima etiketu povrća koje nije omiljeno zbog svog mirisa, zaista može da se pohvali mnogim blagodetima po vaš organizam.

 

Nejestivi deo ovog povrća (ljuska), koji najčešće bacamo, jedan je od najboljim aantioksidanata. Ljuska je puna kvercetina, moćnog antioksidansa koji reguliše krvni pritisak i, takođe,  sprečava kardiovaskularne bolesti, uključujući i arteriosklerozu.

Crni luk, sam po sebi, odličan je pri uravnotežavanju nivoa šećera u krvi, zaustavljanju krvarenja iz nosa, uništavanju ćelija raka, ali i jačanju imunološkog sastava pomoću vitamina C.

Da biste u što kraćem roku osetili poboljšanje čitavog organizma i da biste se fizički osetili bolje, potrebno je da u redovne obroke unesete ljusku crnog ili crvenog luka. Možda će vam zvučati neobično, ali samo niste probali. Sve što je potrebno da uradite jeste da stavite jedan ili dva cela crna luka (neoljuštena) u supu ili neko varivo koje vam je na meniju tog dana.

Ljuske možete da ubacite i pre kuvanja, pa da ih izvadite kada supa počne da vri. Osim što će supa biti bogata antioksidantima, dobiće i prelepu smeđu nijansu, bez obzira koji ste luk koristili.loading...