Posledice STARENJA umeju da bude GROZNE: Prvo ne stradaju ni KOŽA LICA ni ŠAKE već OVAJ deo tela!

Žena
Foter/ Patty Maher / photo on flickr

Iako se dugo mislilo da lice i vrat prvi pokazuju znakove starenja i bore, novo istraživanje pokazalo je da to nije tako.

 

Naime, suprotno verovanju da se prvi znakovi starenja pojavljuju na licu i vratu, naučnici su dokazali da prvo “stradaju” – grudi. Tkivo grudi veoma je osetljivo i tanko pa je zato najpodložnije znakovima starenja.

HIT DIJETA U SVETU: Uvrstite ovu namirnicu u jelovnik i smršaćete kao nikada

Svakodnevna izloženost brojnim faktorima koji podstiču starenje, grudima nimalo ne pomaže. Naprotiv, uzrokuje njihovo starenje i mlitavost. Tome u prilog ne idu ni promene u njihovoj veličini, uzrokovane dobijanjem ili gubitkom kilograma, trudnoćom i dojenjem, koje uzrokuju rastezanje kože i tkiva, čime se smanjuje elastičnost.

Ipak, rešenje postoji. Ukoliko grudi negujemo na isti način na koji negujemo i lice, pa ih mažemo različitim hidratantnim kremama i losionima, možemo usporiti proces njihovog starenja.

OVO SIGURNO NE RADITE: Četkicu za zube morate da ČISTITE SVAKOG DANA

Osim toga, važno je ne izlagati grudi direktno na suncu. Ukoliko to i činite, povedite računa o zaštiti od sunca i uložite u kreme s visokim zaštitnim faktorom. Njih nanosite svaki put kad kožu izlažete suncu, a u dnevnu rutinu nege osim kože lica i vrata uvedite i grudi.