Mnogima od nas često ispadne hrana na pod, neki je bez mnogo ustručavanja podignu i pojedu, dok je za druge to gotova stvar te odustaju od obroka ili deserta.
PET SEKUNDI JE SVE ŠTO JE POTREBNO
Ukoliko budemo gledali različite izveštaje, pravilo “pet sekundi” se povezuje s Džilijan Klark koja je učestvovala u istraživanju na Univerzitetu Ilinois. Ona je stavljala hranu na pločice s bakterijama te je nakon određenih vremenskih perioda posmatrala da li će one uticati na nju ili ne. U izveštaju je navela da su bakterije kontaminirale hranu, ali ne i količinu bakterija.
KAKO SE BAKTERIJE PRENOSE I U KOJOJ KOLIČINI?
JESTI HRANU KOJA JE ISPALA NA POD ILI NE?
Ovo pitanje izaziva različita uverenja, a sva opravdanja ljudi se mogu smatrati tačnim na određeni način. Da li će neko jesti hranu koja je ispala na pod u potpunosti zavisi od njegovog izbora i nivoa higijene. U svakom slučaju, konzumiranje takve hrane može biti opasno po zdravlje, pa se radije rešite te navike.