POSVETITE IM VIŠE PAŽNJE: Ovo su najprljaviji delovi vašeg tela!

golo telo
pixabay.com

Koliko god se vi trudili da budete najčistije biće na planeti, redovno se kupali i s posebnom pažnjom vodili računa o ličnoj higijeni, uvek će postojati delovi tela toliko prljavi toliko da vam ni ribaća četka ne bi bila od velike koristi.

 

Već vam je poznato da titulu najprljavijeg “ponosno” nosi pupak koji je pravi raj za bakterije. U vašem pupku se može skrivati čak 67 vrsta bakterija, a nećete ih se rešiti čak ni ako provedete čitav dan pod tušem. U njemu se lako sakupljaju znoj, odumrle ćelije kože i ostatci sapuna i kremica kojima svakodnevno mackate svoje telo.

Ako želite da izbegnete zdravstvene probleme krajnje je vreme da dohvatite štapić za uši i da ga pre tuširanja umočite u medicinski alkohol. Potom njime detaljno očistite pupak, a nakon tuširanja na drugi štapić za uši nanesite gel za tuširanje i ponovno pređite površinu pupka. Na kraju sve isperite mlakom vodom i dobro osušite.

DA NE BUDE KASNO! Ovo neprijatno OBOLJENJE PENISA, nastaje zbog NEDOVOLJNE HIGIJENE!

Ako ste pomislili da je jedino pupak “krivac” za skupljanje prljavštine na vašem telu, opasno se varate! Da li ste ikada pomislili koliko je čist ili prljav vaš jezik? Upravo je on jedno od idealnih mesta za nesmetan razvoj bakterija. Ako ste i vi jedna od osoba koja redovno zaboravlja na četkanje jezika prilikom pranja zuba, znajte da tako pomažete širenju karijesa po vašim zubima.

Vrat je još jedan deo tela koji se sigurno ne bi našao na spisku najčistijih. Iako tako ne izgleda, on je mesto na kom se skupljaju ostaci vaše šminke, znoj i nečistoće iz vazduha, ali i još mnogo toga. 

ŽELITE DA KONAČNO OSTAVITE CIGARETE: Pomoću OVIH TRIKOVA, duvanski dim postaje RUŽNA PROŠLOST!

Postoji još jedan deo tela koji uporno zaboravljate da detaljno operete. Uglavnom je razlog što se nalazi na poprilično “udaljenom” mestu, a reč je o leđima. Kako se upravo na njima nalaze razne žlezde koje podstiču razvoj bubuljica sledeći put ih dobro operite.loading...