Potpuna transformacija bez troškova: Mama smršala 21 kilogram zahvaljujući jednostavnom triku (FOTO)

Period nakon tokom i nakon trudnoće je težak za svaku majku, pored brige o bebi i drugim obavezama, često se javlja i problem sa viškom kilograma nakon trudnoće, koji izaziva veliko nezadovoljstvo.

Foto: screenshot/instagram.com/kaitie_hashtagmumlife

Ipak, jedna mama je našla rešenje i rešila se svih muka, a njen trik je toliko jednostavan i daje neverovatne rezultate.

Kejti Persel iz Australije smršala je 21 kilogram nakon porođaja, a ono što je veliki izazov za mnoge mame postigla je zahvaljujući jednom veoma jednostavnom triku koji čini čuda za mršavljenje. Naime, ona je slobodno vreme koristila da unapred pripremi obroke, tako da u momentima kada je umorna nije morala da se bavi kuvanjem.

Kako je objasnila za britanske medije, jedan dan u nedelji Kejti odvaja za kuvanje i tada unapred spremi 60 porcija od sedam različitih jela koja mogu da se zamrzavaju i, kasnije, podgrevaju. Njen izbor su bila pikantna jela kao šti su svinjski kari, meksičke lazanje, pileći i goveđi paprikaš, enčilade sa piletinom, čili kon karne… a svaka porcija je sadržala između 260 i 575 kalorija.

Savet ove mame drugim ženama koje muče istu muku je da pripremaju dve, tri večere unapred i zamrznu ih. Tako neće morati da brinu o spremanju zdrave i nutritivno izbalansirane hrane u najgorem trenutku, odnosno kada se bave bebom i pripremaju je za spavanje.

– Hrana treba da bude potpuno odmrznuta pre podgrevanja – kaže Kejti i savetuje pripremu samo onih namirnica koje mogu da se zamrznu i podgreju, kao što su testenine, variva i kari.

Kejti kaže da ovaj način, osim što štedi vreme, takođe i štedi novac. Kupovina sastojaka “na veliko” obično bude jeftinija, a kada se kuva u kontinuitetu nekoliko sati, takođe se šteti energija jer nema čestog paljenja šporeta i zagrevanja svaki put.

– Kuvanje štedi vreme i novac. Često skuvam veliku porciju jednog obroka koji pretvorim u tri, a kasnije dodam povrće kako bih još uštedela – istakla je Kejti.

Nju na društvenim mrežama prati veliki broj pratoca, ne samo porodilja, već uopšteno žena koje vode računa o liniji i zdravoj ishrani. Rado deli savete i trikove, ali i svoj napredak u borbi sa kilogramima.