Potvrdili i lekari! BEOGRAĐANIN OTKRIO ČUDAN SIMPTOM KORONE

Jedan Beograđanin na Fejsbuku je podelio svoje iskustvo nakon kovida 19 i upozorio zašto je modro ispod noktiju znak za uzbunu i da oni koji se leče kod kuće odmah treba da se jave lekaru ako primete nešto slično.

Pixabay

Među brojnim simptomima kovida 19, od kojih su najčešći kratak dah, temperatura i kašalj, ali i gubitak čula mirisa i ukusa, pacijenti prijavljuju i modro ispod noktiju na rukama.

Tako je Beograđanin Igor Sandić kazao kako su mu lekari objasnili da je to znak niske saturacije i da se odmah treba javiti lekaru.

“Dragi moji, moram sa vama da podelim jedno moje kovid + iskustvo o kome se retko priča, a mislim da je veoma važno i da može biti od pomoći ljudima koji se kod kuće leče od kovida, bez lekarskog nadzora. Radi se o pojavi modre boje ispod noktiju na šakama (iskreno, nokte na nogama nisam gledao). To izgleda kao kada se ruke zimi smrznu od hladnoće pa nokti pomodre. Ukoliko kod sebe primetite ovu pojavu, znajte da je to signal za uzbunu. Lekarsko objašnjenje koje sam ja dobio glasi: U pitanju je niska saturacija, odnosno, nizak nivo kiseonika u krvi. Hitno se obratite lekaru, koji bi trebalo da vas stavi na dopunski kiseonik. Tu vreme igra ključnu ulogu! Pojava modrih noktiju u mom slučaju, iako sam bio na bolničkom kiseoniku, je bila najava visoke temperature preko 40 C i dva dana teške borbe sa temperaturom i najmorbidnijim zamislivim halucinacijama (one zaslużuju poseban tekst). Nadam se da će ovo nekome biti od koristi. Čuvajte sebe i vaše lepe porodice”, napisao je Igor.

Važno Covid+: Modro ispod noktiju

Dragi moji, moram sa vama da podelim jedno moje Covid + iskustvo o kome se retko…

Posted by Igor Sandic on Понедељак, 30. новембар 2020.

Kako upozoravaju stručnjaci na sajtu Health line, modro ispod noktiju obično jeste znak niske saturacije, tj. manjka kiseonika u krvi i to stanje se zove cijanoza. Posledica je plava boja kože ispod noktiju, slično kao kad nokti zimi pomodre od hladnoće. Najčešći uzrok su neko respiratorno oboljenje, upala pluća, krvni ugrušći u plućima – sve ono što je usko povezano sa koronom.

Inače, ranije su kod kovid pacijenata primećene i promene na nožnim prstima. Njih su lekari nazvali kovid nožni prsti i to su zapravo otekline crvene ili crvenoljubičaste boje koje su osetljive, svrbe i/ili stvaranju osećaj peckanja. Stručnjaci su objasnili da to stanje može da uzrokuje mala začepljenja ili mikrougruške u krvnim žilama koje se nalaze u nožnim prstima.

“MOJ KOVID PROTOKOL”: Privatna ordinacija objavila KORAKE U LEČENJU koje nismo čuli od Kriznog štaba (FOTO)