POUZDAN KAO TEST ZA TRUDNOĆU: Ovaj simptom otkriva da ste u drugom stanju

Melisa Vilets, mama troje dece i kolumnistkinja na portalu Babycenter.com otkrila je koji fizički simptom 100 posto pokazuje da ste trudni.

Trudnoća
Pixabay.com

– Sto puta sam mislila da sam trudna. Zato jer sam se osećala više umorno nego obično, ili sam bila nervoznija. Ali iako sam mnogo puta posumnjala na trudnoću, svaki put je bio lažni alarm, osim tri puta. I otkrila sam jedan simptom koji uvek pogodi trudnoću. Pouzdan je baš kao test na trudnoću, kunem se. Ako se pojavi, nema šanse da beba ne raste u mojoj materici. A to su bolne grudi! – napisala je ova mama tri ćerke.

Objasnila je kako se tačno taj osećaj manifestuje kod žena.

– Nije to neprijatan osećaj. Pričam o jakim bolnim grudima kad vas boli samo oblačenje ili skidanje, kad ne možete da podnesete odeću na svojoj koži. Imala sam ovaj simptom kad sam bila trudna s prvom ćerkom, a pre nego što sam saznala da sam trudna. Pitala sam se zašto me bradavice toliko bole, bila sam u agoniji samo od dodira odeće na grudima. Mislila sam da je u pitanju PMS, ali prevarila sam se. Nakon nekoliko dana saznala sam da sam trudna – dodala je.

Otkrila je i koja je razlika između bolnih grudi pre menstruacije i onih u ranoj trudnoći, a to je trajanje.

– Ako me grudi bole samo dan, dva, onda znači da očekujem menstruaciju. A dok je bol sve jača i traje nekoliko dana do nedelju dana, znači da sam trudna! – objasnila je.