POZITIVNO UTIČE NA INTELIGENCIJU: Umesto čaja ili kuvanog vina, odlučite se za OVAJ topli napitak

Budi sva čula, greje nas u hladnim danima, a uz to čini nas i pametnijim!

muškarac i žena
pixabay.com

Prema jednom nedavno sprovedenom istraživanju, na kojem su radili naučinisti sa Univerziteta Birmingham, jedan omiljeni zimski napitak pozitivno deluje na moždanu funkciju.

Šta najviše volite da pijete zimi? Kuvano vino? Čaj? Jedan napitak trebalo bi, tvrde naučnici, češće da pravimo kod kuće.

Naime, osim što nas ovaj napitak čini inteligentnijima, fenomenalnog je ukusa!

Reč je o toploj čokoladi.

Topla čokolada
Pixabay.com

Naučnici tvrde da flavanoidi iza kakoa pozitivno deluju na naše moždane funkcije. Naučnici su za potrebe istraživanja obavili razne kognitivne testove. Radili su ih i pre i nakon što su ispitanici popili vruću čokoladu.

Naučnici su okrili da kakao bogat flavnoidima povećava nivo kiseonika u krvi, te su ispatinici bili u stanju da za 11 posto bolje reše komplekse, kognitivne zadatke. Međutim, ne sadrži samo vruća čokolada flavanoide. Sadrže ih i bobice, jabuke i zeleni čaj.