PRAVI LETNJI DETOKS: Uz ove savete smršaćete i do ČETIRI kilograma za samo sedam dana

Ukoliko ste u potrazi za dijetom koja će vam pomoći da u toku leta u rekordnom roku smršate, ali na zdrav način, onda je ovo prava dijeta za vas.

zdrava hrana
pixabay.com

Ono što je dobro kod ove dijete je što možete jesti dok ne budete siti, a onda svaki put kada osetite potebu da nešto pojedete između obroka, uzmite lubenicu i slobodno je jedite dok se ne zasitite.

Izbacuje višak tečnosti

Dijeta sa lubenicom će stabilizovati nivo soli u organima, i kao rezultat rešićete se svog viška tečnosti iz tela. Kada prođe prvih tri dana detoksikacije uz pomoć lubenice, stvari možete podići na viši nivo, tako što ćete pratiti plan isharane koji vam dajemo, a sa njim se gubi još tri kilograma.

PLAN ISHRANE:

Doručak: Činija zobenih pahuljica i komad sira

Užina: Pola kilograma lubenice

Ručak: 200 grama ribe ili piletine i tanjih salate od povrća

Večera: Lubenica

Ova dijeta je dobra jer možete normalno da jedete namirnice koje su hranljive, a svaki put kada osetite glad između obroka možete jesti lubenicu u količini koja vama prija, što će vas držati u stanju sitosti.

Uz obe faze ove dijete, trebalo bi da izgubite oko osam kilograma.

Šetnja i istezanje

Nijedna dijeta nije u potpunosti delotvorna ukoliko ne praktikujete bilo kakvu fizičku aktivnost. Zato za početak telu obezbedite malo pokreta, a to ćete postići samo šetnjom i istezanjem u ranim jutarnjim časovima. Dobro se istegnite, a u toku dana odvojte sat vremena za šetnju.

Odlična za tetive

Šetnja deluje blagotvorno na tetive, ligamente, zglobove, kosti, a posebno na mišiće. Dok hodamo, svaki naš mišić radi. Ovo prija i kardiovaskularnom sistemu, tačnije srcu i krvnim sudovima, plućima i celom respiratornom sistemu.

Pozitivno deluje na psihu

Brzo hodanje pozitivno utiče i na našu psihu jer smanjuje nivo stresa, ublažava simptome depresije, anksioznost i poboljšava raspoloženje vraćajući nam pozitivnu energiju.

Smršaćete

Brzim hodanjem možete i da istopite kilograme, trošeći prosečno od 300 do 350 kalorija. Kako biste gubili kilograme, trebalo bi da prelazite između 10.000 i 16.000 koraka dnevno. Naravno, ništa ne treba raditi naglo, već tokom vremena povećavati broj pređenih koraka. Ova aktivnost poboljšava cirkulaciju krvi i rad digestivnog sistema.