Predraga Ejdusa jednom su pitali kako je SAČUVAO BRAK… Njegov “RECEPT ZA VEČNU LJUBAV” pamtićemo zauvek

Glumac Predrag Ejdus umro je posle duže bolesti u Beogradu u 72. godini. Javnost će ga najviše pamtiti po filmskim ulogama, pozorišnim bravurama, ali i javnim nastupima u kojima je govorio o našem društvu, ljudima, porodici, ljubavi...

Dnevno.rs/Petar Marković

Ejdus je u svojoj karijeri odigrao oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova, učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 tv-serija.

U braku sa suprugom Milicom bio je 43 godine. Par ima dvoje dece, a Milica i Predrag važili su za skladne supružnike i stabilan par koji, čak i u vremenima kada mnogi u tome nisu uspeli, čuvaju svoj brak i žive u miru i ljubavi.

Predrag Ejdus je u intervjuu za Story iz 2009. godine odgovorio na pitanje kako su se sa tim izborili i, rekli bismo, dao najtačniji recept za ljubav koja traje do kraja života:

U braku koji traje gotovo trideset i četiri godine mora da ima razumevanja, a po svemu sudeći supruga ga je imala za mene kao i ja za nju. Ne postoji idealan brak, ali mi smo se venčali i dobili decu iz ljubavi, bavili se sličnim profesijama i verujem da smo zbog toga uspeli.

Imali smo slične ideje kako da vaspitavamo decu, pa ih tako nikada nismo lagali, čak i kada se govorilo o neprijatnim istinama. Posle svega, zapitam se da li je moguće da smo tako dugo zajedno i poželim da i sebi i njoj dodelim medalju.

Ipak, znam da bi ona više volela lep prsten, što planiram da joj kupim za godišnjicu.”