PREKOMERNA TEŽINA GA UMALO UBILA: Mladić doneo važnu odluku i doživeo veliku transformaciju (FOTO)

Svaki dan je konzumirao oko deset hiljada kalorija, a kada su mu lekari rekli da neće doživjeti 40 godina, odlučio je da je vreme za promenu.

printscreen/instagram.com/salodyssey

Sal Paradiso (39) iz Floride imao je 317 kilograma, ali nakon što je odlučio da promeni svoje navike ishrane, izgubio je 219 kilograma i postigao svoju željenu težinu. Do svoje 31 godine bio je toliko težak da je jedva mogao da se kreće nakon što se navukao na brzu hranu, a lekari su ga upozoravali da će teško doživeti 40 godina. Čvrsto upozorenje poslužilo mu je kao buđenje pa je Sal izgubio 127 kilograma zahvaljujući dijeti i vežbanju,a posle operacije uspeo je da smanji još dodatnih 88 kilograma, prenosi metro.co.uk.

Nakon operacije uklanjanja kože, Sal je imao102 kilograma.

– Kad sam bio najveći, ceo dan sam bio kod kuće i nisam mogao da se bavim nikakvim fizičkim aktivnostima. Počeli su problemi sa zdravljem i bio sam zatvorenik u sopstvenom telu.. Imao sam nešto više od 317 kilograma. Moja ishrana je bila grozna, jeo sam stvari kao što su hamburger s krompirićima i sokom za svaki obrok i shvatio sam da sam ponekad pojeo više od osam hiljada kalorija. Bilo je stvarno loše – ispričao je.

Odrastajući, Sal je bio bucmasto dete, a težinu je počeo da nagomilava u svojim dvadesetima, zahvaljujući njegovoj ljubavi prema visokokaloričnoj hrani i ogromnim porcijama.

Smrt njegovog oca Biagija Paradisia u 42. godini života od srčanog udara 1998. godine, kada je Sal imao 17 godina i oko 158 kilograma, podstaklo je  Sala da smrša zbog straha da bi njegova težina mogla da ga dovede do slične sudbine…

Ali tokom sledeće decenije Salova težina izmakla je kontroli i kada je imao 31 godinu  bio je pretežak čak i za industrijske vage. Njegova najveća zabeležena težina bila je 312 kilograma, ali lekari su smatrali da je imao i više.

– Prva stvar koju sam uradio kada sam odlučio da smršam je da pronađem doktora kako bismo  pričali o operaciji mršavljenja, ali on mi je rekao da prvo moram da skinem dosta kilograma sam. Prešao sam sa osam do deset hiljada kalorija dnevno na 1200 do 1500 kalorija na dan.

Bila je to hrana s niskim delom ugljenih hidrata, bez proteina i bez hleba. Prvih nekoliko nedelja bilo je teško jer je to bila potpuna promena u načinu života, ali ja sam bio posvećen tome i znao sam da to treba da učinim – ispričao je.

Iako je izgubio mnogo kilograma, Sal je i dalje bio nezadovoljan svojim izgledom zbog viška kože na telu. Operacija odstranjivanja kože bila mu je preskupa pa se prijavio u emisiju koja je pratila neverovatne transformacije ljudi, pa su mu oni finansirali operaciju. Tada su lekari uklonili 16 kilograma njegove kože.

Od tada Sal ima oko 95 kilograma i konačno je zadovoljan svojim izgledom!loading...