Pridružite se ovom “elitnom” društvu! PET ZDRAVIH NAVIKA koje praktikuju ZGODNE ŽENE

devojke
pixabay.com

Nakon ovog teksta odmah primenite bar jednu stavku sa spiska!

 

Postoje te neke žene, koje ne samo da izgledaju atraktivno već jednostavno zrače pozitivnom energijom i “pucaju od zdravlja”. To je zato što imaju ove navike:

Vera u balans
Rezultate ne možete da postignete preko noći. Ako želite da uvek izgledate zdravo i fit, kremice protiv celulita, umotavanje u plastične folije i brzi treninzi pre leta mogu da budu samo dodatak generalno zdravom i uravnoteženom načinu života, a nikako jedino sredstvo za dobar izgled.

Planiranje treninga i praćenje napretka 
Fizička aktivnost je veoma bitna ako želimo da očuvamo zdravlje i vitku liniju. Međutim, nijedan trening neće imati efekta ako vežbate dva puta mesečno. Zdrave i fit žene uvek odvoje vreme za trening, zdravo se hrane i pritom ne smatraju da su ove navike odricanje već ulaganje u sebe.

Svakodnevno grickanje
Verovali ili ne, grickanje je ne samo dopušteno, već i poželjno ponašanje ako želite da budete u dobroj kondiciji. Pritom ne mislimo na ponoćno grickanje čipsa i keksića već na grickanje orašastih plodova, šargarepe ili celera koje će vas ne samo napuniti nutrijentima, već i zasititi do konkretnijeg obroka.

Zgodna dama šeta kad god može
Ako i nemaju vremena za trening, fit žene koje paze na svoje zdravlje uvek nađu način da se pokrenu. To je ponekad vožnja bicikle do posla, ponekad preskakanje lifta i penjanje stepenicama, a ponekad planinarenje vikendom umesto kafe s najboljim prijateljicama.

Ona pazi kako započinje dan 
Sigurno ste dosad već bezbroj puta čuli koliko je doručak važna stavka vašeg zdravlja. Ovaj savet nije mit, jer dobar i kvalitetan doručak ispunjen svim nutrijentima pružiće vam eneriju za celodnevne obaveze i aktivnosti, napuniće vas vitaminima i mineralima i zasititi vas adekvatno do ručka ne uzrokujući pritom nagle skokove u nivou šećera u krvi.

Za doručak odaberite najkvalitetnije izvore ugljenih hidrata, voće ili nezaslađene integralne žitarice s jogurtom i izbalansirajte ih sa dobrom dozom zdravih proteina poput kuvanih jaja.loading...