Primetili ste TAMNE FLEKE ISPOD PAZUHA? Evo zašto one nastaju i kako da ih se SAMI REŠITE

Mnogima od vas se desilo da, nakon što zadignu ruke, primete tamne mrlje ispod pazuha. I da, nije prijatno, upada u oči, pa se automatski neprijatno osećate i pred drugima. Kada bi samo postojali rešenje za ovaj problem… danas je vaš srećan dan. Samo nastavite sa čitanjem ovog teksta.

Pixabay

Tamnije mrlje ispod pazuha nisu razlog za zabrinutost. Nastaju zbog stanja koje se naziva Acanthosis nigricans, koje kožu zadebljava i potamnjuje, ali nije opasno po zdravlje. Ipak, ako vam je neprijatno jer imate te mrlje i želite da bezbrižno uživate u kupaćem kostimu na plaži, na sreću, postoji rešenje, prenosi portal The Bright Side

Evo nekoliko metoda sa receptima koje pomažu u uklanjanju ovog problema, a što je najbolje od svega, većinu sastojaka već imate kod kuće.

1. Jabukovo sirće + soda bikarbona

Šta vam je potrebno?

– 2 kašike jabukovog sirćeta
– 2 kašike sode bikarbone

Postupak: Pomešajte jabukovo sirće sa sodom bikarbonom. Kada mehurići budu slegli nanesite tečnost na područje ispod pazuha i ostavite da se osuši. Neka odstoji još nekoliko minuta, a zatim ga isperite hladnom vodom i osušite. Radite to svaki drugi dan, odnosno 3 puta nedeljno sve dok ne budete zadovoljni.

2. Ružina voda i soda bikarbona

Šta vam je potrebno?

– ružina vodica
– soda bikarbona

Postupak: Napravite viskoznu pastu dodavanjem ružine vodice u sodu bikarbonu i nanesite je na mrlje ispod pazuha. Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a zatim isperite hladnom vodom i osušite. Ponovite dva puta nedeljno, do željenih rezultata.

3. Mleko, kurkuma i med

Šta vam je potrebno?

– kašika mleka
– čajna kašičica kurkume
– kašičica meda

Postupak: Sve dobro izmešajte i nanesite pastu na pazuhe. Ostavite da se osuši, a zatim isperite. Ponavljajte tri puta nedeljno, odnosno svaki drugi dan.

4. Smeđi šećer i maslinovo ulje

Šta vam je potrebno?

– 3 kašike smeđeg šećera
– 2 kašike devičanskog maslinovog ulja

Postupak: Sastojke promešajte, neka odstoje 2 minuta, a zatim ih nanesite na pazuhe. Neka odstoje 5 minuta, pa ih isperite mlakom vodom i osušite mekanim peškirom. Postupak ponovite dva puta nedeljno.

5. Bademovo ulje

Šta vam je potrebno?

– nekoliko kapi bademovog ulja

Postupak: Bademovim uljem masirajte tamno područje ispod pazuha 8 do 10 minuta. Radite to svakodnevno.

6. Prah gline, limun i voda

Šta vam je potrebno?

– 2 kašike neke vrste gline, pune do vrha
– čajna kašičica soka od limuna
– voda

Postupak: Pomešajte sastojke dok ne dobijete glatku pastu. Nanesite je na područje ispod pazuha i ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite mlakom vodom. Ponavljajte postupak dva puta nedeljno.

7. Krompir

Šta vam je potrebno?

– jedan mali krumpir

Postupak: Ogulite i izrendajte krompir, pa ga dobro iscedite da dobijete sok. Taj sok nanesite ispod pazuha i ostavite 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Ponavljajte dva puta na dan, ujutro i uveče.

8. Ulje čajevca i voda

Šta vam je potrebno?

– 4 do 5 kapi ulja čajevca
– šolja vode

Postupak: U bocu sa raspršivačem ulijte šoljicu vode. Dodajte 4 do 5 kapi ulja čajevca i dobro protresite, pa isprskajte pazuhe i ostavite da se osuši. Postupak ponavljajte svakoga dana.loading...