PRIPREMITE SE ZA ŽIVOT BEZ STRESA: Šest sjajnih saveta donose pozitivne misli

Složićete se da odgovor na ovo pitanje nije jenostavan, ali srećom poslednjih nekoliko decenija neurohirurzi su se ozbiljno bavili proučavanjem mozga i načina na koji on funkcioniše, i imaju vrlo zanimljive odgovore na ovo pitanje.

Čitanje
Pixabay.com

Doktorka Tara Svart ima 6 saveta koji će, kako ona tvrdi, da doprinesu boljem radu mozga, većoj koncentraciji i održavanju pozitivnih misli.

Savet 1

Pravilna ishrana je gotovo uvek ključ za rešavanje problema. Doktorka savetuje da u ishranu ubacite sledćih 5 namirnica: losos, avokado, jaja, orasi i žitarice, kao i palmino i maslinovo ulje.

Prema njenim rečima, uprkos činjenici da je ljudski mozak težak samo jedan do dva kilograma, on apsorbuje do 20-30% hranljivih materija koje ulaze u organizam, a glukoza je dragocen resurs za normalno funkcionisanje mozga.

Savet 2

Dobar i kvalitetan san je neophodan za pravilno funkcionisanje mozga. Da bi se potpuno opustio i oterao negativne misli mozgu je potreban san u trajanju od 7 ili 8 sati.

Savet 3

Hidriranje igra ključnu ulogu. Trudite se da unosite dovoljnu količinu vode u organizam. Preporučuje se pola litra na svakih 15 kg telesne težine.

Savet 4

Kiseonik je važan za funkcionisanje, ne samo  mozga, već i svih ostalih organa. Trudite se da pravilno dišete. Kada kaže pravilno, doktorka Tara, misli na duboke udisaje koji će obezbediti dotok kiseonika u mozak. Ovaj mali trik daje odlične rezultate. Pomaže da se smanji nivo stresa i prevaziđu situacije u kojima nervoza dominira.

Savet 5

U idealnom slučaju trebali biste da se pređete tokom dana, u proseku oko 10 000 koraka.

Savet 6

Naučno je dokazano da svakodnevne 12-minutne seanse meditacije smanjuju nivo hormona stresa u krvi, povećavajući izlaganje između instinktivne i emocionalne reakcije i načina na koji ćete postupiti ili o čemu ćete početi da razmišljate.loading...