PRIRODA IMA REŠENJE: Tri magične biljke oteraće loše misli

Priroda nudi preparate za sve, pa tako i za prve simptome depresije ili za one dane kada nam je teško, kada smo loše raspoloženi ili nam ništa ne ide.

Lavanda
Sxc.hu/amandaism

Donosimo vam tri moćne biljke iz prirode koje će učiniti da se dobro osećamo i da poboljšamo naše raspoloženje.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba utiče vrlo pozitivno na nervni sistem. Osobe koje su imale problem sa protokom krvi u mozgu, nakon redovne upotrebe ove biljke su imale sjajne rezultate.

Ginkgo biloba je najbolja biljka za ličenje depresije koja je nastala uslijed starenja moždanih ćelija. Takođe je mogu koristiti i mlađe osobe, jer pozitivno utiče na nervni sistem i podstiče bolje raspoloženje.

Žuti jasmin

Sam miris jasmina ima vrlo blagotvorno delovanje na nervni sistem. Pospešuje dobar san i dobro raspoloženje, zatim osećaj sreće i mira. On je jedan od najjačih prirodnih antidepresiva.

Možete ga koristiti u vidu ulja, ili možete staviti osušenu biljku u sobi i redovno mirisati. Ukoliko imate svežu, to je najbolji način da za kratko vreme podignete raspoloženje.

Lavanda

Još jedan prirodni antidepresiv je lavanda, koja deluje na nervni sistem tako što relaksira, a samim tim se telo oslobađa osećaj tuge i svih stanja depresije. Podstiče normalan san i dobro raspoloženje, a preporučujemo da koristite ulje lavande.

Osim toga, njen miris takođe ima pozitivan učinak, a možete praviti i čaj od sušene lavande.