PRIRODNI AFRODIZIJAK: Muškarci koji jedu ovo voće imaju uzbudljiviji seksualni život

Nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci koji jedu 60 grama orašastih plodova svakog dana mogu da povećaju svoj seksualni apetit.

pixabay.com

Orašasti plodovi su vrlo zdravi i smanjuju rizik od nekih hroničnih bolesti, uključujući i dijabetes. Izgleda da oni nisu dobri samo kao grickalica posle vežbanja, već su odlični i za vašu sposobnost u krevetu.

Istraživači sa Univerziteta Rovira i Virgili i Instituta za zdravstvena istraživanja Pere Virgili istakli su da samo 60 grama orašastih plodova dnevno povećava seksualnu želju i kvalitet orgazma kod muškaraca. U ovom istraživanju učestvovala su 83 zdrava muškarca koji su bili podeljeni u dve grupe u istraživanju koje je trajalo dve nedelje, piše “Dejli star”.

Prva grupa pratila je uobičajen zapadnjački način ishrane, dok su se u drugoj grupi hranili normalno uz dodatak od 60 grama oraha, lešnika i badema. Na kraju 14. dana učesnici su popunjavali upitnik o svojim seksualnim aktivnostima. Rezultati su pokazali da su muškarci koji su jeli 60 grama orašastih plodova dnevno imali veću seksualnu želju i bolje orgazme.

– Zdrava ishrana sa dodatkom suplemenata i miksom orašastih plodova pomogli su ovim muškarcima da poboljšaju erekciju i seksualnu želju. Nekoliko antioksidanata i vitamina koji se nalaze u ovim plodovima savetuju se u lečenju erektilne disfunkcije – rekao je jedan od istraživača Albert Salas Huetos.

Ipak, istraživači su savetovali da se u ovoj oblasti izvedu još neka istraživanja kako bi se ovi rezultati proverili i potvrdili.