PROBAJTE I VI: Kako izgleda koža nakon mesec dana bez kafe

Kafa
Freedigitalphotos.net/bplanet

Problemi sa kožom, dehidratacija, bubuljice... sve to može biti posledica delovanja kofeina! Pročitajte iskustvo jedne novinarke koja je odlučila da izmeni navike u konzumiranju kafe.

 

Ukoliko ste ikada posetili dermatologa zbog akni, crvenila kože ili bilo kog upalnog procesa, sigurno ste dobili savet da odmah prestanete da pijete kafu.

Upravo je to učinila Deven Hop kada se upustila u zanimljiv eksperiment.

Novinarka Deven Hopp koja radi na vebsajtu “Byrdie.com” 24 dana nije pila kafu na savet svog dermatologa. Upravo je kafa krivac za mnoštvo kožnih problema zbog kofeina koji u sebi sadrži velike količine štetnih kiselina. Ako je previše pijete, deluje kao diuretik i dehidrira vašu kožu.

Rezultati njenog eksperimenta bili su zanimljivi. Zbog ludovanja hormona Deven je imala problema s bubuljicama. Nakon prve nedelje bez kafe njeno lice se polako smirivalo i količina bubuljica se smanjivala. Nakon treće nedelje koža joj je bila vidljivo hidratizirana, a pore sužene.

– Koža mi se nije čarobno transformisala u te tri nedelje, ali kada bih sve ponovila – ne bih popustila nakon 3 nedelje. Verujem kako bih uz dugoročno odricanje od kafe stvarno bila zadovoljna s rezultatima. Mislila sam da neću izdržati bez dnevne doze kofeina, ali dogodilo se suprotno. Od prve kafe nakon 24 dana bilo mi je malo loše. Sada sam opet prihvatila izazov i nameravam još mesec dana da izdržim bez kafe – zaključila je Deven. loading...