Prolazite kroz loš period? Tri trika koji će vam pomoći da se PONOVO OSEĆATE ZADOVOLJNO

Tuga
Freedigitalphotos.net/pakorn

Dokazano je da smo leti manje produktivni, što zbog visokih temperatura, što zbog razmišljanja o odmoru. Ipak, ovi trikovi mogu vas učiniti aktivnim kao u najboljim danima zime ;)

 

Poslovni treneri savetuju da primenimo ove trikove kako bismo povećali efikasnost.

 
Ne čekajte inspiraciju

Ni pisci ni slikari ne čekaju muzu da ih poseti, već zagreju stolicu i završe započeto. Isti princip važi za bilo koji posao. Čekanje inspiracije je zapravo samo izgovor da pobegnemo od obaveza, pogotovo neprijatnih. Umesto toga, počnite što pre i videćete da će vam, kako vreme bude odmicalo, biti sve lakše. A verovatno će i muza svratiti.

Ne razmišljajte previše

Analiza je, naravno, potrebna kako biste započeli neki projekat. Priprema, ipak, ne bi trebalo da traje predugo. Što duže razmišljate, više vremena trošite. Neplanirane stvari se događaju i ne možete ih sve uzeti u obzir. Predugo razmišljanje nas takođe čini sklonijim da odustanemo ili odložimo započinjanje projekta koji u tom trenutku deluje kao nemoguća misija. Kada stupimo u akciju, uglavnom vidimo da smo preterali u crnim scenarijima.

Ne gubite veru

Svi grešimo, ali nemojte dozvoliti da vas greške blokiraju. Posmatrajte ih kao lekcije i ne budite surovi prema sebi. Samopouzdanje je ključ uspeha u poslu, pa ako ne verujete da nešto možete završiti, velika je mogućnost da i nećete.loading...