PROLEĆNO ČIŠĆENJE ORGANIZMA U PET KORAKA: Izbacite otrove iz tela na ovaj način

Žena
Pixabay.com

Pridržavajte se ovih jednostavnih uputstava i uskoro ćete da se osećate puni energije.

 

Čišćenje organizma ne mora da bude komplikovano. Pridržavajte se ovih jednostavnih uputstava i uskoro ćete da se osećate puni energije.

1. Voće

Konzumirajte što više voća u bilo kojem obliku – sveže, suvo, smrznuto ili u sokovima. Ono će da vam donese energiju i vitalnost.

2. Voda

Pijte što više vode! Voda je važna za naše zdravlje, treba da pijete 8-10 čaša izvorske ili očišćene vode svaki dan. Na taj način će iz vašeg organizma da se eliminišu toksini, poboljšaće vam se metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

3. Zeleno povrće

Brokoli, kelj, spanać obiluju vitaminima i mineralima. Konzumiranje zelenog povrća poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina. Jedite ga što više možete – u sirovom obliku, dinstano ili kuvano na pari, u salatama ili domaćim zelenim sokovima.

4. Integralne žitarice i mahunarke

Odličan izvor antioksidanata, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana su upravo mahunarke i integralne žitarice. U svoju ishranu uključite i divlji ili smeđi pirinač, hleb od integralnog brašna, različite vrste pasulja, sočivo, leblebije.

5. Limun

Limun pomaže da se eliminišu toksini iz organizma. Započnite dan čašom tople vode u koju ste iscedili polovinulimuna. Odmah ćete da se osećate bolje, a nakon nekog vremena primetićete da imate više energije i da gubite kilograme.

Šta treba da izbegavate tokom detoksikacijske dijete?

Nemojte da konzumirate alkohol, kafu i gazirane napitke. Smanjite cigarete, ili probajte da prestanete da pušite. Ne konzumirajte margarin, rafinisana ulja, beli šećer, brašno. Izbegavajte tešku, prženu i masnu hranu.

Dodatni saveti: odmarajte se; ranije idete na spavanje, lagano vežbajte; provodite više vremena u prirodi, šetajući i udišući sveži vazduh; promenite način pripremanja hrane – umesto pržene i pečene hrane jedite što više svežeg voća i povrća; pravite domaće sokove od voća i povrća.