Provereno rešava problem: Žena stavila flaster na usta i uspela da spasi brak

Žena po imenu Džejn Tarant otkrila je sve o tome kako joj je lepljenje trake na usta pomoglo da reši bračne nesuglasice.

Foto: Pexels.com

Doduše, ne iz onog razloga na koji je većina verovatno prvo pomislili, već zbog hrkanja i preglasnog disanja!

Ova 33-godišnja majka kaže da je disala toliko glasno da ju je muž u šali zvao Dart Vejder, ali trik sa trakom joj je promenio život.

Stvar je u tome da je Džejn imala problem sa disanjem na nos, a zadihala bi se već samo nakon što je otpratila ćerku u vrtić. Dodaje da je užasno glasno hrkala i pravila čudne zvukove noću, što je izluđivalo njenog partnera koji zbog svega toga nije mogao da spava.

Godinama se borila sa manjim zdravstvenim problemima, a kada je prvi put primetila da ima poteškoće u disanju kroz nos, te da uvek diše na usta, imala je samo sedam godina.

Nakon što je o tome istraživala, Džejn je saznala da je moguće “istrenirati” na disanje kroz nos i to joj je promenilo život.

– Zalepila sam usta trakom i više se nisam osvrnula. Kad sam prvi put čula za to, pomislila sam ’o Bože, ne, to nije za mene’. Ali želela sam da promenim svoj život, pa sam to uradila – navodi Džejn.

Ne samo što joj je ovaj potez poboljšao fizičko zdravlje, već je poboljšalo i njen odnos sa mužem.

“Toliko sam hrkala i pravila tako čudne zvuke da me je muž, iz šale, zvao Predator i Dart Vejder. Sada sam promenila način disanja, potpuno sam tiha”, priznaje ona, dodajući da je komadić trake postao njen svakodnevni “modni dodatak” i da nigde ne ide bez njega. Sa trakom na ustima vozi bicikl, ide u prodavnicu, po ćerku u vrtić…

– Ljudi misle da je to čudno, ali meni je pomoglo – insistira Džejn, dodajući da sada bolje i spava, pa je odmornija.