PRVA POMOĆ: Pet načina da ublažite SVRAB ako vas IZUJEDAJU KOMARCI

Ne češite mesto uboda jer tako samo produžavate agoniju. Posegnite za ovim prirodnim tretmanima....

Komarac
Freedigitalphotos.net/SweetCrisis

Pasta za zube

Istraživanja su dokazala da ovo nije nikakav mit. Sastojci paste za zube deluju antibakterijski, protivupalno i ublažavaju bol. Stoga slobodno istisnite malu količinu na plikove od komaraca.

Aspirin

Za ovu svrhu aspirin ne treba da progutate, već da ga izmrvite i pomešate s vodom da se stvori pasta. Ovaj trik smanjuje svrab i iritaciju.

Led

Led je odličan za smanjenje otoka i upale. Kockicu leda zamotajte u papirni ubrus i držite na mestu uboda 20 minuta dok se ne otopi. Važno je da ne stavljate led direktno na kožu kako ne biste dobili “opekotine” od leda.

Med

Med ima brojna lekovita svojstva; deluje antibakterijski i protivupalno. Stavite malu količinu na plikove od uboda. Ne samo da će med smanjiti otok, nego će vas i sprečiti da se češete.

Kamilica

Čaj od kamilice koristi se za obloge kako bi smanjio upalu i ubrzao zaceljivanje. Umočite kesicu čaja od kamilice u šolju i stavite je pola sata u frižider. Zatim istisnite višak vode i natopljenu kesicu stavite na ubod komarca. Ostavite da deluje 10 minuta pa je ponovo vratite u frižider kako biste mogli ponovo da je iskoristite.