Ako mislite da bi dobra veza trebalo da bude samo "cveće, proleće i cvrkut ptica" onda ste u velikoj zabludi. Sasvim je normalno da imate razmirice, svađe i prepirke. Međutim, ukoliko je to nešto što će vam smetati i za 10 godina, neophodno je da ga rešavate u što kraćem roku.

 

Iako to ne želite da čujete, često je problem u vama samima. Vi ste ti koji donosite određene odluke u skladu sa situacijom u kojoj se nalazite. Ono gde skoro svi prave grešku jeste što se trude da se sve vrti oko partnera, zaboravivši da treba da misle i na sebe, zapravo prvenstveno na sebe.

Pravilo 80/20 upravo o tome i govori. Sve što treba da uradite jeste da 20 odsto vremena posvetite samo sebi. Dakle bez pravdanja, bez izgovora. Sigurno vam ovo sada zvuči možda i malo smešno, “pa naravno da ću da posvećujem sebi vreme“, ali razmislite kada ste nešto uradili, a da prethodno niste pomislili na to kako i da li se vaš partner uklapa u celu priču. 

 

Pronađite novi hobi, otputujte sa prijateljima bez obaveze da se javljate partneru na svakih sat vremena i slično. Videćete da će to učvrstiti vašu vezu.