Radi ovih 5 stvari kada imaš 30 godina, pa ćeš sa 50 biti PRAVI ZMAJ

žena
Pixabay.com

Sajt “Quora” sproveo je istraživanje, i pitao žene koje imaju 50 godina ili više, šta bi posavetovale tridesetogodišnjakinjama, da bi živele srećnije u budućnosti. Odgovori su jednostavni, mudri, iskreni i najvažnije – dolaze iz iskustva.

 

1. Volite svoju kožu. Štitite je od sunca kremom, hranite je mlekom za telo, pijte dosta tečnosti da ne bi bila suva. To je naš najveći organ koji u pedesetim, pa i ranije, kao platno pokazuje kako smo se prema njoj ophodili.

2. Počnite da štedite novac. Čak i male svote. Možda vas “smara” ovaj savet, ali kada ako ne sada? U punoj ste radnoj snazi, i sada je vreme da se sklanja sa strane, za kasnije dane kada možda nećete moći toliko da radite. Takođe, to je dobra navika, koju stalno treba održavati.

3. Održavajte (ili popravite) odnose sa roditeljima i rođacima. Čak i da imate komplikovane odnose sa njima, čak i da ste se nekada mrzeli, i dalje bi trebalo da ste u kontaktu sa njima. Porodične veze veoma su važne. Pre ili kasnije razumećete da je vaša porodica najvažnija stvar koju ćete ikada imati.

4. Sakupljajte uspomene, ne stvari. Vi ste zbir vaših iskustava. Nemojte da dozvolite sebi da se probudite u pedesetim i shvatite da ste proćerdali život kupujući stvari. Uspomene i sećanja neće izgubiti na vrednosti kako vreme prolazi, i ne može ih uništiti nijedna pošast.

5. Dajte drugima bez očekivanja ičeg zauzvrat. Šta god da dajete, uradite to punog srca i duše.loading...