REAGUJTE NA VREME: Evo kada treba da počnete da koristite kreme PROTIV BORA

Borba protiv bora treba da počne mnogo ranije nego što mnogi veruju, nije dovoljna samo jedna krema i ukoliko se ne spreči, teško ćete se "izlečiti".

Pixabay.com

Mnogo reklama, još toliko saveta i na kraju rebus. Kada je pravo vreme da se koriste kreme protiv bora?

Koža lica je ta koja nepogrešivo oslikava naš stil života i životne navike te joj je potrebno posvetiti više pažnje kako bi se što duže zadržao njen mladoliki izgled. Ali, često u svojoj nezi lica zaboravimo na “neprijatelje” našoj koži – bore, koje se pojave kada ih najmanje očekujemo!

Ako ste mislili kako bore ne bi trebalo biti vaš predmet interesa jer trenutno uživate u najboljim godinama, možda vas iznenadi činjenica da one mogu da se pojave i mnogo ranije nego što ste ih očekivali.

Kao i kod svakog dolaska nenajavljenog gosta, tako i bore u nama izazivaju određenu frustraciju, a ovi prvi znaci starenja mogu da se pojave u trenutku kada se osećamo kao da smo tek počeli da živimo i najčešće se pojavljuju na području oko očiju.

Iako su bore poslednje što jedna mlada žena želi da vidi na svome licu, one se javljaju kao posledica gubitka elastičnosti i tonusa kože. Ali, taj ishod možete ublažiti pravilnom negom lica koja mora krenuti na vreme!

Zato, ne čekajte prve bore na svome licu da bi u svoju beauty rutinu uključili preparate koji će preuzeti na sebe bitku protiv bora, već vodeći se onom poznatom ‘bolje spriječiti, nego lečiti’ u svojoj 26-toj godini krenite s njegom te odložite njihov dolazak.

U kasnijim dvadesetima dve kreme su potrebne kako bi odložili nastanak bora na vašem licu, pa koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom tokom cijele godine i hranjivu noćnu kremu koja će dodatno nahraniti vašu kožu i održati njenu elastičnost.