RECEPT: Čudotvorni lek za rak – leči ciste, melanome, čir

Prirodno uklanjanje ciste, čira, melanoma, papiloma, otekline i sličnih tegoba uspeva oblozima od preslice.

Istraživanja i praksa ukazuju na to da preslica smiruje i postepeno razgrađuje svaki dobroćudni i zloćudni tumor.

Priprema obloga od preslice:

Preslicu, smekšanu na pari iznad lonca sa vrelom vodom, umotajte u lanenu krpu i stavite na obolelo mesto. Oblogu držite najviše dva sata dnevno, ali kod težih slučajeva i više puta (ujutru, popodne i tokom noći). Obolelo mesto prvo namažite, najbolje nevenovom mašću.

Jedna preslica može da se koristi po ceo dan.

Oblog prekrijte nekim najlonom i preko toga stavite krpu da bolje drži toplotu. Posle skidanja, pospite obolelo mesto puderom i pokrijte suvom lanenom krpom. Čaj od preslice možete da pijete dva puta dnevno po jednu šoljicu.

U narodu poznat i kao konjski rep, šutkavac i rastavić, preslica se širom sveta koristi za lečenje mnogih bolesti. U Americi važi za biljku kojom se leči rak kostiju, u Španiji se koristi za lečenje raznih tumora, u Turskoj za hemoroide, a u Švedskoj za izbacivanje belančevina iz mokraće i kamena u žuči, kao i za dijareju i kod otežanog mokrenja.

Šta sadrži:
Osim alkaloida, flavonoida, glikozida, karotina, vitamina C, smole, makro i mikroelemenata, preslica sadrži silicijumsku kiselinu. Ova kiselina, osim silicijuma, sadrži i kalcijum, pa je zato preslica odličan lek za prelome i povrede ligamenata. Pošto nivo silicijuma u kostima i vezivnom tkivu s godinama opada, čaj od ove biljke prirodna je zamena za ovaj mineral.
Kada kuvate čaj od preslice, u vodu stavite kašičicu šećera jer će on ubrzati proces oslobađanja silicijumske kiseline.