Recite zbogom bolu u leđima: Ove vežbe su idealne za istezanje posle napornog dana (VIDEO)

Posle svakodnevnog sedenja u kancelarijama, ono što telu treba je malo fizičke aktivnosti i mobilnosti.

Pixabay.com

Bilo da se radi o napetosti u stopalima, zategnutosti u donjem delu leđa ili kukovima, ili samo o opštem osećaju ukočenosti, istezanje fleksora ramena, vrata i kukova može biti savršen način da se opustite.

A mi vam u nastavku teksta predstavljamo tri vežbe putem kojih ćete osloboditi vaše telo od stresa.

Prvi način istezanja

Stanite uspravno sa skupljenim stopalima, zabačenim ramenima, rukama sa strane i gledajte pravo ispred sebe. Udahnite i dok izdišete, počnite sa naginjanjem brade na grudi, a zatim nastavite da se savijate nadole. Kada se savijete, možete da ispreplićete prste jedne ruke oko nožnih prstiju sa iste strane, a drugu ruku da stegnete oko suprotnog lakta ili nežno pritisnete obe ruke o pod. Lagano vrtite glavu kako biste ublažili napetost u vratu. Ostanite u ovom položaju 30 do 60 sekundi.

Drugi način istezanja

Sedite sa desnim kolenom položenim na pod, savijenim pod uglom od 90 stepeni ispred sebe, sa listom vertikalno postavljenim u odnosu na telo i tabanom okrenutim nalevo. Postavite levo koleno levo od tela i savijte ga tako da stopalo bude iza vas. Držite 30 sekundi do 2 minuta. Ponovite na drugoj strani.

Treći način istezanja

Lezite licem prema gore sa savijenim kolenima i stopalima na podu. Sa levim stopalom na podu, pređite desnom nogom preko leve butine, tako da strana desnog lista leži na butini. Da biste se još istezali, pljesnite rukama iza zadnje strane leve butine i nežno povucite nogu prema grudima, neka vam se stopalo odlepi od poda. Kada osetite istezanje, zadržite 30-60 sekundi. Spustite stopalo na pod, a zatim raskrstite nogu da biste se vratili u početni položaj. Ponovite na drugoj strani.