Rešite problem ispucalih peta: Kako ih omekšati bez odlaska kod pedikira?

Bliže se visoke temperature, a s njima i letnja obuća.

Stopala
Pixabay.com

Kako biste bili što spremniji, uradite pedikir kod kuće. U nastavku otkrijte trikove pomoću kojih ćete se uspešno rešiti grube kože na stopalima!

Kamen za pete

Ova vulkanska stena pomaže u uklanjanju mrtve kože i žuljeva sa stopala, a takođe pomaže u obnovi ćelija.

Postupak:

Ubacite kamen u toplu vodu. U posebnu posudu takođe sipajte toplu vodu u kojoj ćete držati stopala 10 minuta. Uzmite kamen u ruke i lagano klizite po stopalima kružnim pokretima kako biste uklonili mrtvu kožu. Kada završite, namažite stopala losionom ili uljem za telo.

Ovsena kaša

Ko bi rekao da i ovsene pahuljice doprinose lepšim stopalima?! Da li ste znali da od njih možete pripremiti piling koji će ih razmaziti?

Postupak:

Pomešajte ovsene pahuljice s mlekom ili ružinom vodom u razmeri 1:1 da dobijete pastu. Smesu nanesite četkom na stopala i ostavite da deluje 20-30 minuta. Zatim isperite stopala hladnom vodom i osušite, a na kraju nanesite kremu za stopala.

Sirće

Kupka sa sirćetom omekšava stopala i olakšava uklanjanje mrtve kože. Možete koristiti većinu vrsta sirćeta, ali najpopularnije je jabukovo.

Postupak:

U posudi pomešajte sirće i hladnu vodu u razmeri 1:2. Potopite stopala na 5 do 10 minuta. Nakon kupanja i uklanjanja mrtve kože, na osušena stopala nanesite hidratantnu kremu ili kokosovo ulje.

Isprobajte ove trikove i proverite šta vam najviše odgovara. Međutim, u slučaju povreda, kožnih bolesti ili drugih problema, pre upotrebe posavetujte se sa svojim lekarom.