Rešite se bola u kolenima uz pomoć ove dve namirnice

Koleno
pixabay.com/en

Efikasnost ulja đumbira i ribe potvrđuju pacijenti koji pate od bolova u kolenima, bez obzira na životnu dob ili uzrok bola u ovom velikom zglobu.

 

Za osobe koje pate od bolova u kolenima konzumiranje ulja đumbira i ribe može biti pravi način da se oslobode ovog neprijatnog stanja, pišu Novosti.

Efikasnost navedenih namirnica potvrđuju pacijenti, bez obzira na životnu dob ili uzrok bola u ovom velikom zglobu, tvrdi bečki lekar Hademar Bankhofer. Bolovi, zapravo, ne moraju uvek biti posledica istrošenosti zgloba, koja je karakteristična za stariju populaciju. Nekada predstavljaju posledicu pogrešnog opterećenja tela, ali i nasleđa.ž

Doktor Bankhofer tvrdi i da utrljavanje ulja od kamilice, kantariona, maslina i azijske “tigrove masti” može da bude delotvorno.

Pitanje je jedino kome šta odgovara, zbog čega bi najpre treblo isprobati uzorke navedenih melema i potom odabrati onaj pravi.

Koren đumbira takođe pomaže u otklanjanju bolova. Lek se priprema tako što se od svežeg korena đumbira odseče jedan komad, izrenda i time maže zglob kolena. Radi potpunog efekta, istovremeno treba piti i čaj od ove začinske biljke.

Osim toga, u ishranu bi obavezno trebalo uvrstiti ribu – losos, haringu i skušu. Ove vrste riba bogate su omega-3 masnim kiselinama, koje istovremeno jačaju i zglobove.