Rešite se nadutosti prirodnim putem: Ove biljke će sanirati vaš problem!

Saznajte kako na prirodan način možete sebi olakšati ovaj neugodni zdravstveni problem.

Đumbir

Ispijanje čaja od đumbira i konzumiranje svežeg korena su dva superiorna prirodna leka za ublažavanje crevnih gasova. Malu količinu đumbira (i suvog i svežeg) možete da dodate svakodnevnim obrocima. Takođe, možete uzeti kašičicu naribanog svežeg đumbira pre obroka.

Cimet

U tradicionalnoj medicini cimet se koristi za smirivanje jutarnjih mučnina i proliva, a odličan je i za smirivanje nadutosti. Jednostavno ga pospite ga po slanoj ili slatkoj hrani.

Peršun

Osim što ga upotrebljavamo za dekoraciju jela, peršun je i izuzetno zdrav za celokupan digestivni trakt, uključujući naduvenost i gasove. Možete da ga koristite bilo u svežem obliku ili sušenom, kao začin.

Anis

Nakon konzumiranja jake hrane u velikim količinama, anis će biti spas za probavu i uklanjanje osećaja nadutosti. On će umiriti želudac, regulisati varenje i na kraju smanjiti nadutost. Isprobajte čaj od anisa.

Kim

Kako biste unapred sprečili naduvenost i gasove, predlažemo da svakom obroku dodate semenke kima. One ublažavaju nastajanje gasova, probavne smetnje i grčeve, i podstiču pravilno varenje.

Komorač

Ovo je idealna hrana za smanjivanje gasova, što je jedan od razloga zašto ga u indijskim restoranima nude na kraju obroka. Možete da žvaćete njegove semenke ili ih zdrobite, pa od njih pripremite čaj tako što čete ih preliti ključalom vodom. Lekovite supstance u spomenutim semenkama opuštaju mišiće digestivnog trakta i olakšavaju prolazak zarobljenih gasova. Pola kašičice naseckanog komorača biće dovoljno da pomogne.