Da bi se ishranom i anticelulit vežbama postigli što bolji rezultati poželjno je da se pije i oko dva litra tečnosti dnevno.

 

Lečenje celulita pomoću LPG mašina, radiotalasa i infracrvene svetlosti, krioterapije i ultrazvuka, kao i radijalnih udarnih talasa daje rezultate. Međutim, da bi efekat eliminacije “pomorandžine kore” bio dugotrajan važne su vežbe kojima se oblikuju i zatežu butine i sedalna regija, ali i ishrana koja podrazumeva samo voće, povrće, meso i integralne žitarice. Dakle, bez industrijske hrane.

Da bi se ishranom i anticelulit vežbama postigli što bolji rezultati poželjno je da se pije i oko dva litra tečnosti dnevno.

Idealno bi bilo da se predložene vežbe rade svakog drugog dana i da se kombinuju sa trčanjem, vožnjom bicikla ili plivanjem.

Opružanje noge u stranu

Stanite sa blago raširenim nogama, kolena malo savijte. Naslonite se nadesno, prebacite težinu na desnu nogu, a levu nogu ispružite u stranu. Desnu nogu ispravljajte koliko možete polako zatežući mišiće zadnje lože i zadnjice. Promenite položaj. Uradite po 20 vežbi.

Bočno širenje

Lezite na pod, ispružite noge, ruke ukrstite iza glave. Podignite stopala dvadesetak centimetara od podloge. Zatim, podignite glavu, vrat i gornji deo ramena istovremeno šireći noge bočno. Vratite se u početni položaj, i vežbu ponovite 15 puta.

Iskorak u čučnju

Zauzmite položaj polučučnja. Iskoračite desnom nogom, a levu ispružite da ostane iza tela. Spustite se još niže, gornji deo tela ispravite, isturite grudi. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Uradite po 20 vežbi sa jednom i sa drugom nogom, a između vežbi, po jedan čučanj.

Vožnja bicikla

Lezite na leđa, ispružite noge, ruke iza glave. Podignite noge dvadesetak centimetara od podloge, a zatim podignite glavu, vrat i ramena. Nogama radite kao da vozite bicikl. Nekoliko minuta ponavljajte pokrete, pa napravite pauzu.loading...