REZULTATI VIDLJIVI ZA MESEC DANA: Jednostavni saveti stručnjaka za ubrzani rast kose

Mnoge žene žele dugu i negovanu kosu, ali se bore sa činjenicom da ona raste veoma sporo. Eksperti tvrde da kosa prosečne osobe mesečno poraste za samo 0,8 centimetara, a postoji nekoliko načina kako da ubrzate ovaj proces.

Kosa
Freedigitalphotos.net/stockimages

Nekoliko glavnih saveta odnosi se na produkte koje koristite kada perete kosu, te eksperti savetuju da koristite šampon i regenerator za posebni volumen, kako bi uz njih povećali volumen i sjaj kose. Ovakvi proizvodi posebno se preporučuju osobama s kovrdžavom kosom, jer je njihova kosa obično suva i lakše puca.

Sve ono što se dešava vašem telu i psihi odražava se na vašoj kosi te je samim tim važno i šta jedete. Ukoliko se počnete hraniti zdravije, vaša će vam kosa biti zahvalna i postat će bujnija te će izgledati dosta zdravije.

U ishranu unesite kvalitetne proteine i dobre masnoće te konzumirajte namirnice kao što su avokado, orašasti plodovi, voće, povrće i losos.

Nakon pranja nemojte zamotavati kosu u peškir, posetite prodavnice s kozmetikom i priborom za njegu kože, kose i tela te potražite posebne peškire koji su namenjeni za sušenje kose.

Na kraju, nemojte gušiti kosu šamponom. Drugim rečima, ne preterujte sa pranjem kose. Ukoliko je perete svaki drugi dan, koristite više regeneratora nego šampona te je isperite hladnom vodom, jer ona pomaže u rastu kose. Koristite masku za kosu i redovno četkajte kosu, ali to radite veoma nežno kako je ne biste oštetili.