SASTOJCI ZA SALATU:

  • 50 g kinoe
  • 1 pileća prsa
  • 3 srednje šargarepe
  • nekoliko većih listova kelja
  • nekoliko većih listova svežeg kupusa
  • 1 sveža paprika
  • 4 kašičice maslinovog ulja
  • 4 kašičice jabukovog sirćeta
  • pola kašičice senfa
  • so i biber
  • malo pinjola ili naseckanih orašastih plodova (orasi, lešnici ili bademi)PRIPREMA:

    Kinou skuvajte prema uputstvu, ohladite i stavite u posudu u kojoj ćete pripremati salatu.

    Pileća prsa isecite na komade i propržite na malo masti. Kada je piletina gotova, izvadite je i dodajte kinoi. Na preostaloj masnoći od pečenja piletine kratko propržite šargarepu izrezanu na tanje listiće.

    Naseckajte kelj, kupus i svežu papriku. Dodajte ih preostalim namirnicama.

    Zamutite dresing od ulja, sirćeta, senfa, bibera i soli. Dodajte mu kratko tostirane pinjole ili šaku iseckanih orašastih plodova. Prelijte ga preko salate i dobro promešajte.

    SAVET:

    Meso možete zameniti ribom. Dobar izbor su losos ili tuna. Umesto kinoe možete koristiti kus-kus.