Samo jedna NAMIRNICA učiniće da otklonite SVE MODRICE na telu, imate je u kuhinji

Modrice
Foter.com

Te grozne, odvratne modrice! Ponekada se zapitate da li je moguće da i dalje mučite muku sa njima, a više niste klinka, ne penjete se po drveću i ne jurcate okolo… Ali, nekako se svima od nas desi da bar nekoliko puta godišnje “zaradimo” neku modricu. Ni same ne znamo kako!

 

I naravno – uvek se desi da je na vidnom mestu, kao za baksuz. Krijete je odećom, pokušavate da je “zakamuflirate” puderom – ali ne ide. Ona je i dalje tu – modra i ružna, kvari izgled vaših nogu kad obučete mini suknju ili jednostavno upada u oči.

Ipak, rešenje postoji, i to veoma jednostavno i lako. Narodna medicina i ovog puta priskače u pomoć.

Za prvu pomoć najbolji su kupus, peršun, luk ili krompir, a većina žena u frižideru ima bar nešto od ovoga.

Peršun sitno iseckajte (ili izblendajte), pospite ga po sterilnoj gazi, a potom je stavite na mesto koje hoćete da sanirate. Ukoliko obologu sa peršunom budete držali 24 sata, modrica će gotovo nestati. Ako nemate toliko vremena, držite gazu po najmanje sat vremena tokom dva, tri dana i primetićete značajnu razliku.

Na isti način modrica se tretira i sa izrendanim krompirom ili sitno iseckanim lukom.

Možda je najjednostavniji način da jednostavno stavite list kupusa na samu modricu, i pričvrsitite ga gazom.

Ako igrom slučaja ništa od ovoga nemate u kući, pokušajte sa sirćetom koje ubrzava cirkulaciju. Razblažite ga sa malo tople vode, nanesite na modricu i ona bi trebalo da se povuče brže nego što je uobičajeno.loading...