SAMO NEKOLIKO KORAKA DO SREĆE: Znate li šta je IDEALNO za ubijanje stresa?

radost
pixabay.com

Za oslobađanje od negativnih misli i uspostavljanje psihičke ravnoteže pomažu mirisna kupka, omiljena muzika i pisanje.

 

Kada vas neko ili nešto naljuti, izlijte na papir tugu i gorčinu, napišite pismo koje nećete poslati već baciti ili sačuvati, ali ćete odmah osetiti olakšanje. Zatim se opustite u kupki sa nekoliko kapi mirišljavog ulja lavande ili nane i slušajte omiljene melodije. To će učiniti da se osetite kao novi, a priliv energije će popraviti raspoloženje i imunitet.

Da bi antistres terapija bila uspešna, počnite da opraštate drugima, za početak sitnice koje su vas povredile i uvredile. U tome ćete uspeti kada se oslobodite iracionalnih očekivanja da nešto zaslužujete ili ne zaslužujete, jer je to najčešće plod vaših zabluda, subjetivnosti i kompleksa više vrednosti.

Potenciranjem mržnje i ogorčenosti gubite mnogo energije, što dovodi do stresa, mentalnih poremećaja i bolesti, a neminovno i do loših odnosa sa okruženjem, na poslu i u porodici. Osim toga, negativnim emocijama privlačite frustrirane osobe poput vas, koje će vas dodatno opterećivati svojim problemima i bićete ispunjeni destruktivnim osećanjima.