SAN SVAKE ŽENE: Održite preplanuli ten uz pomoć malih trikova

Preplanuli ten i biserno sjajna koža san je gotovo svih žena.

Pixabay.com

Neke su spremne da se zarad njega “prže” na suncu nedeljama, druge do tamne kože dolaze lako, a svima je zajedničko jedno – žele da tu bronzanu boju kože zadrže što duže. Ukoliko ste jedna od njih ovo su saveti zlata vredni.

Preplanula koža nakon izlaganja suncu kod nekih traje nekoliko dana, kod nekih mesec i malo duže. Postoji nekoliko rešenja pomoću kojih ćete tamnoputost zadržati i duže od tog perioda. U nastavku vam donosimo delotvorne načine za održavanje preplanulog izgleda što duže.

Pijte dovoljno vode

Čak kad i niste na vrućini od 35 stepeni ne preskačite vodu. Redovna hidratacija može produžiti životni vek ćelija na koži, čak i onih preplanulih. Dinja, krastavac i celer imaju visoki postotak vode u sebi pa čine idealnu letnu kombinaciju za vašu kožu i telo.

Hladan tuš

Topla voda može da isušu vašu kožu, pa će ona biti sklonija da se oljušti. Tuširanjem hladnom vodom i korišćenjem hidratantnih ulja za tuširanje, boja će vam se duže održati na koži.

Obratite pažnju na ishranu

U svoju svakodnevnu ishranu uključite mleko, jaja, spanać, šargarepu, kajsije i žuto i crveno povrće. Popijte sok od šargarepe svako jutro, a kada dođe jesen, možete uključite i bundevu u ishranu.

Piling

Iako piling izgleda kao poslednja stvar koju želite da učinite nakon što dobijete preplanuli ten, važno je da barem jednom sedmično očistite kožu od nečistoće, piše Caffe.ba.

Masaža čokoladom

Kako bi vaša boja duže trajala, spremite masku za kožu od prirodnih sastojaka. Na lice stavite masku od paradajza, mleka i maslinovog ulja, a na telo možete stavljati talog od kafe i čokoladu. Nakon što odstoji 15 minuta isperite lice i telo.

Ulja za negu kože

Minimalno jednom nedeljno lice i telo namažite maslinovim, arganovim ili bademovim uljem. Osim što ćete negovati kožu, ujedno ćete je omekšati i učiniti je elastičnijom, to će svakako pomoći da ten na vašoj koži bude dugotrajniji.

Nosite svetlu odeću

Za kraj, dokazani i provereni trik za što bolju naglašenost preplanulog tena: nosite svetu odeću. Bela košulja, bronzer na licu i crveni ruž na usnama dobitna su kombinacija, koja će istaći vaš preplanuli ten u prvi plan.