SAVET PROFESIONALNOG FRIZERA: Ovo sigurno niste znali, evo kako se ISPRAVNO PERE KOSA!

Korisnici jedne društvene mreže otkrili su koji je ispravan način pranja kose, a neki od trikova uključuju određenu toplinu vode, kao i pravilno nanošenje šampona na kosu.

Kosa
Freedigitalphotos.net/stockimages

Predstavljamo vam još nekoliko korisnih trikova:

Džon Halal otkriva mitove o lepoti, a isto tako je i bivši predavač na Univerzitetu kulture lepote, a otkrio je da bi kosa trebalo da se pere sa mlakom, a ne vrućom vodom, ali i da bi se na kosu koja je masna prvo trebao staviti šampon, a tek onda voda.

Mnogi ne razmišljaju o načinu na koji peru kosu. Nasapunjate, isperete i ponovite. Skvasimo kosu, nanesemo dovoljno šampona da stvori sapunicu, isperemo i onda ponovno nasapunjamo. Ipak, nisu sve kose iste, pa tako ni isti postupak neće dati dobre rezultate na svim tipovima kose – rekao je on.

View this post on Instagram

Did you know the water use by your beauty salons and at home for your hair treatments could be damaging your hair? Hard water & the human hair are not compatible! Signs of hard water in the hair 1) dry, itchy scalp 2) dandruff 3) brittle hair & hair falling out 4) dull, frizzy hair, tangly, coarse, parched 5) weighed down, heavy-set hair 6)split ends Have your hair process with the right quality water Contact us today about our water softener solutions. #water #hardwater #watersoftener #hairtreatment #hairsalon #beautyshops #beautysalons #beautyparlours #hairprocessing #shampoo #rinse #washinghair #watertreatment #watersystrmsolutions #watersolutions #hairdressers #hairstylists #watertechnology #watertech

A post shared by ATD Water Specialist (@atdwaterspecialists) on

Suva kosa koja je oprana dan ranije je i dalje čista i trebalo bi je tretirati drugačije od masne kose koja se nije oprala dva ili više dana. Važno je uvek kosu prati mlakom vodom, a ne vrućom. Ako kosu isperete hladnom vodom, manje će se mrsiti, a i više će sijati. Sapunica će se napraviti tek kada je kosa potpuno čista i kada više nije masna. Ovo je znak kako da prepoznate da vam je kosa dobro oprana. Kada se napravi sapunica, vreme je za ispiranje – otkrio je Džon.

Takođe, korišćenje previše šampona može uništiti kosu. Masna kosa bi trebala da ima drugačiji tretman. Ako prvo skvasite masnu kosu i onda tek dodajete šampon, biće teže ukloniti masnoću iz kose. Masnu kosu ne bi trebalo skvasiti vodom pre šampona. Prvo se stavi šampon i onda se stavi malo vode kako bi šampon mogao da se umasira. Isperite detaljno i dodajte novi sloj šampona – završio je on.

Korisnica Saši Limaj, savetnica za lepotu je napisala:

Ljudi koji imaju ravnu kosu trebalo bi da peru kosu svaki treći dan i koriste blagi regenerator. Tanka i kovrdžava kosa zahteva manje šampona jer previše šampona može uništiti njihovu kosu. Devojke s dugom kosom bi kosu trebale da je peru dva ili tri puta nedeljno. Oni koji imaju farbanu kosu bi trebalo da peru kosu drugi dan, ako provode mnogo vremena napolju – rekla je ona.