Osim što nas diže, kafa nema dovoljno hranjivih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim napitkom. Zato ju je zgodno malo obogatiti super sastojcima.
Danas vam predstavljamo recept za kafu s kokosovim uljem čiju je ideju već razradila Edita Šimić, ali ovog puta uz dodatak sirovog kakaa i vanile – mogao bi da postane vaš najdraži oblik nezamjenjive jutarnje šoljice.
Kokosovo ulje, uz mnogo lepih svojstva, blagotvorno deluje i na organizam iznutra – ubrzava metabolizam, osnažuje imunitet, snižava krvni pritisak, a zasićene masti daju energiju i ne hvataju se za bokove.
- 1 šoljica crne kafe
- 1 kašičica sirovog kakao praha
- 1 kašičica kokosova ulja
- malo ekstrakta vanile
Skuvajte kafu, onoliko jaku koliko vama odgovara, zatim je u blenderu pomešajte s kakao prahom, kokosovim uljem i ekstraktom vanile, potom izlijte sve sastojke u čašu. Ako želite dodatnu dimenziju – noć pre zamrznite kokosovo mleko u kalupu za led i ubacite ga u kafu. Jedna blogerka eksperimentirala je čak i s krem likerom, ali to je ipak poslepodnevna varijanta. Koji će biti vaš omiljeni odabir?