Iako ima 55 godina, bivši supermodel El Mekfirson ima telo na kojem bi joj pozavidele i mnoge dvadesetogodišnjakinje. El je u kolumni za “Get the gloss”, otkrila tajnu prelepih dugih i vitkih nogu.

Ona je istakla da su za njene vitke noge zaduženi vinyasa joga, sedam ili osam sati sna, konzumacija mnogo vode, ali i redovna poseta infracrvenoj sauni.

– Alkalna ishrana znatno utiče na izgled nogu. U prošlosti sam jela šećer, so i pšenicu i tada su mi noge bile teže. Ovih dana moja ishrana se bazira na povrću i puno vode pa se i oblik mojih nogu počeo menjati – napisala je El.

Kada je reč o borbi protiv natečenosti i celulita, El je rekla da se bori protiv zadržavanja tečnosti pijenjem vode tokom dana i vežbom na otvorenom. Njena omiljena poza je ležanje na podu i istezanje nogu uza zid.

Osim toga, El često hoda u vodi, a kako kaže, piling za telo pod toplim ili hladnim tušem najbolje je sredstvo za otklanjanje celulita.

Dakle, pravilna ishrana, vežba i briga za telo ključni su za lepe noge.

– Koristim ulja za aromaterapiju od lavande i kamilice, vežbam jogu i često pravim magnezijumske kupke za stopala kako bih osvežila umorne noge – rekla je El.