Savršeni trbušnjaci bez odlaska u teretanu: Moguće je vežbati i za trpezarijskim stolom

Retko koji posao danas ne podrazumeva sedenje. Nekada sedenje nije ni vezano samo za posao koji obavljamo, već i kod kuće dosta vremena provodimo u sedećem položaju.

Pixabay.com

Pored zdravstvenih tegoba koje može da uzrokuje, to takođe može da znači da imate manje vremena da se posvetite vežbanju. Mali broj nas obraća pažnju na držanje kada je u pitanju sedenje za stolom, posebno kada smo fokusirani na ono što je na ekranu ispred nas. Ovo onda dovodi do naprezanja vrata, nelagodnosti u donjem delu leđa i bolova u kukovima. Međutim, da li ste znali da možete da radite i jedno i drugo – da vežbate i da se fokusirate na pravilno držanje, tako što ćete da radite vežbe za trbušnjake dok sedite za stolom? Bez obzira da li radite u kancelariji ili kod kuće, ove vežbe je moguće izvesti i bez napuštanja stola.

Isprobajte vežbe za trbušnjake za stolom

Uvlačenje nogu je odlična vežba koju možete da uradite bez napuštanja stola i uključuje rad na mišićima gluteusa i kukovima. Počnite tako što ćete sedeti i uhvatiti strane stolice rukama, a zatim ispružite noge ispred sebe. Nagnite se malo unazad, angažujte leđa i podignite kolena prema sebi dok približavate gornji deo tela kolenima. Zadržite nekoliko sekundi pre nego što se vratite u poziciju u kojoj ste počeli. Možete da uradite oko 20 ponavljanja.

Još jedna vrlo jednostavna vežba koju možete da uradite za stolom zove se usisavanje. Niko neće ni primetiti da ovo radite jer je izuzetno suptilna. Samo sedite uspravno i zategnite mišiće stomaka dok privlačite pupak prema kičmi. Zadržite ovu pozu oko minut, otpustite nekoliko sekundi, pre nego što to uradite ponovo, piše The List.

Bočni mišići

Sledeća vežba podrazumeva okretanje struka u sedenju. Počnite sa ravnim položajem sedenja na stolici. Uvucite i zategnite stomak. Dok pazite da vam noge ostanu okrenute napred, rotirajte se s jedne na drugu stranu, koristeći struk. Možete da uradite oko pet ponavljanja na obe strane