SKUPI TRETMANI POSTAJU PROŠLOST: Rešite se strija potpuno prirodnim putem

Kakao puter, pčelinji vosak, uljani vitamini i pilinzi najbolje i najbrže deluju, a koža je posle njih hidrirana.

pixabay

Uzroci nastanka strija su raznovrsni, a umesto da plaćate skupe kozmetičke tretmane, možete ih umanjiti prirodnim putem. Većina potrebnih namirnica se već nalazi u kuhinji.

Slano pakovanje

Pomešajte 250g soli, 250g šećera i 100ml kokosovog ulja. Polako utrljavajte na delove tela pokrivene strijama, a za poboljšanje efekta možete da uzmete masažnu četku ili rukavicu. Ovaj piling trebalo bi da se koristi mesec dana, a već posle tog perioda uvidećete da strije nestaju.

Krastavac

Sok krastavca ili limuna umasirajte u delove kože prekrivene strijama. Ostavite 15 minuta, pa isperite toplom vodom. Ponavljati svakodnevno dok strije ne izblede.

Krompir

Krompir izrežite na deblje kolutove, pa trljajte mesta sa strijama nekoliko minuta. Sačekati da se osuši, kada ćete osetiti blago zatezanje i tad možete da se istuširate mlakom vodom. Ovaj tretman možete raditi svakog dana.

Kafa

Pomešajte kašiku maslinovog ulja i kašičicu kafe. Pet minuta nežnim pokretima masirajte time delove kože prekrivene strijama i ostavite da odstoji 20 minuta. Isperite mlakom vodom i namažite telo vašom kremom.

Šećer

Izmešajte jednu kašiku šećera, nekoliko kapi limunovog soka i bademovog ulja. Smesu premažite preko strija i trljajte 15 minuta, pa isperite. Ponavljajte češće, dok strije ne izblede.

Pšenične klice

Pomešajte pola šolje kakao maslaca, kašiku ulja pšeničnih klica, dve kašičice pčelinjeg voska, po jednu kašiku ulja kajsije i ulja E vitamina i zagrejte tako da se vosak ne otopi. Nanesite melem na strije i masirajte nekoliko minuta dok koža dobro ne upije. Koristiti dva ili tri puta dnevno.

Belance

Umutite belance gusto i nanesite na kožu sa strijama. Ostavite da se osuši. Kad osetite da se koža zateže, istuširajte se i na tretirane delove utrljajte maslinovo ulje. Praktikovati bar tri puta u toku nedelje.