SLUŠAJTE ŠTA VAM TELO GOVORI: Ukoliko imate bubuljice na ovim mestima, može biti da vam je život u opasnosti

Ne postoji ništa gore nego primetiti akne i bubuljice, posebno ako se one nalaze na licu. Sasvim je normalno imati ih u pubertetu ili izazvati ih lošom higijenom. Ali ukoliko ste uradili sve da ih sprečite, a one se još uvek pojavljuju, vaš organizam pokušava da vam skrene pažnju na neki zdravstveni problem.

bubuljice
pixabay.com

U kineskoj medicini se veruje da je sve u organizmu povezano, a da akne na licu služe upravo tome- da skrenu pažnju na problem unutrašnjih organa. Vremenom su uspeli da shvate koji organi su u opasnosti na osnovu toga na kom delu lica vas se pojavila akna, mrlja ili upale.

Nos- srčani problemi

Mnoštvo mitisera na nosu znači da nešto nije u redu sa vašim kardiovaskularnim sistemom. Redovno proveravajte krvni pritisak i holesterol. Pronađite neku laganu fizičku aktivnost i počnite da pijete čajeve. Osim ovoga, akne na nosu mogu ukazivati na nedostatak vitamina B. A hrana bogata ovim vitaminom je takođe i odlična za srce.

Čelo- mokraćni kanali i tanko crevo

Prekomerne količine masne i prerađene hrane, stres, nedostatak sna, preteran unos šećera i alkohola dovode do usporavanja metabolizma. Ukoliko želite da ovaj problem rešite pijte puno vode, rešite se nezdravih namirnica i spavajte barem sedam sati dnevno. Ne zaboravite da jedete voće i povrće!

Usne i brada- problemi sa hormonima

Ovo područje je glavna zona hormonskih promena i stresa, i njih je nemoguće razdvojiti, ali se mogu smanjiti loša delovanja. To ćete postići dobrim i kvalitetnim snom, uvođenjem fizičke aktivnosti i zdravom ishranom. Ako vam ovo ne pomogne, proverite da nešto ozbiljnije nije uzrok hormonske neravnoteže.

Između obrva – problemi s jetrom

Akne na ovom mestu mogu nastati zbog viška toksina u telu, prekomerne upotrebe droga ili unosa previše mesa. Takođe, ponekad je to pokazatelj raznih alergija. Pomoći će vam redovna zdrava ishrana i vežbe na svežem vazduhu.

Obrve – problemi sa bubrezima

Postoje li bubuljičice na tom području, a uz to imate tamne krugove ispod očiju, to ukazuje na nedostatak vode u telu, zbog čega bubrezi ne funkcioniraju dobro.

Dnevni unos veće količine vode može rešiti problem, ali upale na tom području ukazuju i da morate bolje spavati i zaboraviti na cigarete i alkohol.

Vrat i vilica – problemi sa želucem

Pojava akni na ovim mestima ukazuje da možda imate problema s probavom. Ako želite da promenite situaciju na bolje, promenite lošu ishranu. Jedite više namirnica koje prirodno ubrzavaju metabolizam – manje masne hrane, a više voća i povrća.

Obrazi – problemi sa bubrezima i plućima

Moguće je da konstantno udišete zagađen vazduh, puno pušite, preterujete sa slatkišima ili patite od alergija. Ograničite potrošnju cigareta i brze hrane. Uz to, provodite više vremena u prirodi udišući svež vazduh. Šetnja po šumi je idealna.

Takođe, smanjite potrošnju šećera i namirnica koje sadrže šećer, kao i količinu mesa, alkohola, mlečnih proizvoda i kofeina. Drugim rečima, treba vam manje namirnica koje telo čine kiselim, a više onih koji ga čine alkalnim.

Donji deo obraza – problemi sa plućima ili alergija

Akne na ovom području lica znaju da se pojave kod ljudi alergičnih na neku hranu ili kod onih koji imaju upalne procese u plućima. Ponekad se radi o preteranom grejanju tela u sauni ili na plaži.

Detaljna uputstva: