SMRŠAJTE ZA JEDAN DAN: ‘Čarobni’ napitak od čaja i mleka!

Ova kombinacija namirnica je odličan izvor hranljivih sastojaka koji čiste organizam, a samim tim utiču i na skidanje kilograma!

 

Čaj dijeta je vrlo popularna, posebno među ljudima koji žele da brzo izgube višak kilograma , a nakon toga se koristi za održavanje težine.

Napitak od čaja i mleka pomaže da se organizam očisti od toksina, i drugih štetnih materija. Jednodnevnim korišćenjem zelenog čaja sa bademovim mlekom možete da skinete i do 3 kilograma telesne težine za samo jedan dan i izbacite sav višak tečnosti iz organizma.

Ne biste trebali upražnjavati ovu dijetu više od dva puta mesečno. 

Ukoliko imate bolesne bubrege, nizak krvni pritisak, alergiju na mleko, ili kamenje u žučnoj kesi ne biste trebali primenjivati ovu dijetu pre nego što se konsultujete sa vašim lekarom.

Sastojci:

  • 2 kašike zelenog čaja
  • 1,5 litara bademovog mleka (u ponudi u bolje snadbevenim prodavnicama zdrave hrane)

Zeleni čaj je najbolje kupiti u biljnim apotekama, jer ukoliko koristite čaj filter vrećice učinak neće biti isti.

Priprema:

Prokuvajte mleko, a potom ga pustite par trenutaka da se ohladi (da bude mlako, a ne pretoplo), a zatim dodajte dve kašike zelenog čaja. Pokrijte i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim procedite i pijte tokom celog dana. Popijte jednu šolju na svaka dva sata.

Tokom dana popijte uz to 2 litra vode, obavezno, jer ovaj napitak je jak diuretik, pa će vam voda pomaći da sačuvate balans tečnosti u organizmu.loading...