Da razjasnimo jednom za svagda, jer razlike nema – poklopac od WC šolje moraju da spuštaju i muškarci i žene. Ako ste se do sada dvoumili, uveravamo vas da kada saznate šta se sve može naći na vašoj četkici za zube kada dasku ostavite podignutu, nikada više nećete praktikovati ovu nehigijensku naviku.

 

Čak i ako ste osoba koja veoma vodi računa o ovim stvarima, sigurno vam se jednom u životu dogodilo da nakon obavljanja nužde zaboravite da spustiti poklopac WC šolje, a mnogi ljudi to čak ni ne zaboravljaju nego jednostavno nemaju naviku. Činjenica je da biste nakon svakog korišćenja WC šolje, pre nego što pustite vodu, morali da spustite dasku ako ne želite da bakterije imate na svojoj četkici za zube, češlju za kosu, peškiru kojim brišete lice…

Naime, istraživanja su pokazala da kada pustite vodu ona prska i po drugim predmetima koji se nalaze u kupatilu, čak i onda kada vi to ne vidite.

Zato, ako ne spustite poklopac voda koja sadrži fekalne bakterije će se naći na svim spomenutim stvarima, ali i na kozmetici, kremama, šamponima i svim drugim stvarima koje svakodnevno koristite.

Vreme je da okončate ovu lošu naviku – jednom za svagda!