SPAS U ZADNJI ČAS: Šest PRIRODNIH lekova koji pomažu kod ZUBOBOLJE

Prirodno rešenje za zubobolju.

Pixabay.com

Ako vas je bar jednom boleo zub znate koliko to može da bude naporno.  A u tom vremenu do odlaska do zubara možete da pomognete sebi domaćim lekovima koji bi mogli da smanje bol zuba.

Karanfilić

Karanfilić sadrži lekovito ulje koje uspešno eliminiše bol. Žvaćite ga 2-3 minuta, a zatim isperite usta vodom. Analgetički efekat će trajati oko 3 sata. Takođe možete da nanesete esencijalno ulje karanfilića na pamučnu krpicu i stavite na bolno mesto.

So

Ovo je možda najjednostavniji način, a i so svi imamo u kući. Rastvorite kašiku soli u čaši tople vode i isperite usta.

Svinjska mast

Stavite mali komad svinjske masti između obraza i problematičnog zuba i držite 20 minuta. Trebalo bi da ubrzo započne svoje dejstvo.

Beli luk
Zgnječite čen belog luka kako bi nastala kaša, stavite ga u tampon od gaze i držite nekoliko minuta blizu problematičnog zuba.

Ekstrakt vanile

Sve što treba da uradite je da nanesete 3,4 kapi ekstrakta vanile na pamučnu krpicu i nanesite na bolni zub.

Krompir
Ogulite 1 krompir, dobro ga operite i isecite tanko. Nanesite komade sirovog krompira na zub dok bol potpuno ne nestane. Da bi se pojačao efekat, krompir se može prethodno posoliti.

Nana

Skuvajte čaj od rifuznog čaja od nane, a zatim isperite usta.

Aktivni ugalj

Tableta uglja se izldrobi u prah i nanese na bolni zub. Sačekajte 3-5 minuta, a zatim temeljno operite zube i isperite usta vodom.

Jod

Stavite 4-5 kapi joda u čašu vode i isperite.