Spas za jetru: Pročistite krv od toksina na prirodan način!

Jetra je najvažniji metabolički organ u telu. Između ostalih zadataka, ima ulogu pročišćavanja krvi od toksina.

 

Mehanizam obnavljanja jetre još uvek nije u potpunosti jasan. Ali jasno je jedno – ta njena sposobnost je ključna za naše zdravlje.

Jetra je najvažniji metabolički organ u telu. Između ostalih zadataka, ima ulogu pročišćavanja krvi od toksina.

Postoje situacije kada je jetra zaista preopterećena i potrebna joj je pomoć, na primer: bolesti jetre, trovanje, preterano uzimanje lekova, prekomerno konzumiranje alkohola, nepravilna ishrana tokom dužeg vremena.

Ljudi su oduvek poznavali i koristili biljke koje štite i obnavljaju jetru. maslačak i saldić su jedne od tih biljaka

Maslačak
Jedite maslačak! Ova biljka raste u svakom vrtu. Uberite lišće maslačka, operite ga i dodajte u salatu. Maslačak možete pronaći i u prodavnicama zdrave hrane u obliku tinkture ili kapsula.Maslačak je nevjerojatno koristan kada je riječ o zdravlju jetre i drugih organa povezanih sa njom. 

Ova biljka se uspešno koristi u lečenju mnogih bolesti jetre: hepatitisa, upale jetre, jetrenih kamenaca, insuficijencije jetre, žutice itd. Maslačak deluje kao tonik za jetru i pomaže njenoj funkciji.

Doziranje: 

– 4-8 ml svežeg soka korena maslačka (1-2 kafene kašičice) jedanput dnevno

– 2-8 mg suvog korena maslačka jedanput dnevno, u čaju

– 4-8 ml ekstrakta maslačka jedanput dnevno (razrediti u vodi ili čaju)

3.Sladić
Kinezi već odavno koriste ovu biljku za lečenje jetre. Research Group of Liver Disease i Shanxi Medical College sproveli su istraživanja koja su potvrdila da sladić neutralizuje toksine u jetri. Istraživanja, takođe, potvrđuju da sladić povećava stvaranje interferona, koji se obično koristi za lečenje hepatitisa B.

Doziranje: 7-8 grama korena sladića dnevno.