SPAS ZA OSETLJIVU KOŽU: Uklonite ožiljke od akni uz pomoć prirodnih sastojaka

Akne su veoma čest poremećaj kože koji može da ostavi neželjene fleke i ožiljke.

bubuljice
pixabay.com

Pošto svako od nas želi savršen ten, imamo za vas pet jednostavnih i prirodnih proizvoda koja efikasno uklanjaju ožiljke od akni.

Aloja vera i limun

Pomešajte jednu kašiku aloja vera gela i 2-3 kapi soka od limuna i nanesite na očišćeno lice. Neka odstoji preko noći. Aloja vera ima anti-bakterijska i anti-inflamatorna svojstva, a pored toga sadrži polisaharide koji stimulišu rast novih ćelija i pomažu u uklanjanju ožiljaka od akni. Limun pomaže i ubrzava proces uklanjanja ožiljaka.

Bademovo ulje i med

Pomešajte istu količinu slatkog bademovog ulja i meda. Nanesite smesu na očišćeno lice i ostavite 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Kurkuma i med

Pomešajte malo meda sa kurkumom u prahu kako biste formirali pastu. Primenite je na ožiljke i ostavite je pola sata. Isperite mlakom vodom.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je najbolji prijatelj koži jer sadrži vitamine A, D, E, C, B1, B2 i antioksidante, pored toga pomaže u uklanjaju ožiljaka i ublažava pojavu bora. Masirajte lice uljem 2-3 minuta, a zatim pustite da odstoji 15 minuta. Manji peškir natopite toplom vodom i stavite na lice 2 minuta. Očistite lice ovim peškirom, a zatim operite mlakom vodom.

Sirovi paradajz

Očistite lice i primenite sok od paradajza na ožiljke. Ostavite da stoji 20 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Vitamin C u paradajzu je odličan za kožu i izuzetno je koristan za uklanjanje ožiljaka.loading...